Miljöpartiet lever in annan värld. I morgonekot idag säger MP att sättet att komma åt de olagliga djuraktivisterna som släppte ut 4000 minkar till en säker död är att stänga de lagliga djurfarmerna.

Trots påpekande från utfrågaren som jämförde med att förbjuda innehav av pengar som ett sätt att komma åt rånare ändrade inte miljöpartiet sin ståndpunkt.

Eftersom vi i dagarna har haft ett rån mot IKEA är konsekvensen enligt miljöpartiet att stänga alla IKEA varuhus.

Men det är klart, miljöpartiet föreslog också att man kunde sälja huset för att få in pengar så att fastighetsskatten kan betalas.

Vad skönt att miljöpartiet inte kom in i regeringen.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , ,

5 Responses to “Miljöpartiet och djuraktivister”

 1. Krister Nässén
  oktober 21st, 2010 at 18:24

  Lagliga djurfarmer? Är denne bloggare kunnigare om djurs beteenden än de veterinärer som säger att minkfarmerna inte lever upp till djurskyddslagens krav på att djur ska kunna bete sig naturligt? Eller är det åter så att denne bloggare bara bevisar att han är rätt vilse i pannkakan när det gäller naturvetenskap?

  Jag lutar åt det sistnämnda och ger ett lästips från några biologer och veterinärer:

  http://www.svd.se/opinion/bran.....718107.svd

  Har dessa biologer och veterinärer missat några fakta som bloggaren känner till så ta gärna upp det.

 2. Med laglig menas att man följer lagen. Kriminella och djuraktivister brukar sätta sig över lagen. Det kallas olagligt.
  Lagen kan vara fel. Det ska åtgärdas i riksdagen och inte någon annan stans.

 3. Krister Nässén
  oktober 22nd, 2010 at 17:01

  Ja, med laglig menas att man följer lagen. Jag upprepar därför frågan: Har veterinärerna och biologerna i ovannämnda artikel fel när de hävdar att farmerna INTE lever upp till nuvarande djurskyddslag, som säger att djur skall kunna bete sig naturligt? Eller får farmarna sätta sig över lagen eftersom en del djurrättsaktivister gör det?

  Själv anser jag att det skall råda likhet inför lagen, och att detta gäller både djurrättsaktivister och djuruppfödare.

  Och jag utesluter inte på något sätt att artikelskribenterna missat något som bloggaren känner till, upplys oss gärna om detta.

 4. Krister Nässén
  oktober 27th, 2010 at 14:52

  Jag noterar efter 5 dagar att bloggaren inte har ett ord att säga om synpunkterna från ett antal veterinärer och biologer om att minkfarmerna inte lever upp till djurskyddslagens krav. Det är väl som det brukar på denna blogg: skriv först, läs eventuellt på sedan…

 5. Jag tyckte jag svarade. Man ska följa den lag som finns. Om lagen är fel ska den via parlamentariska metoder ändras. Om någon bryter mot lagen ska man lagföras.
  Med andra ord; om minkfarmare bryter mot lagen ska de åtalas. Att ta lagen i egna händer och som straff släppa ut minkar är både fel och ur djurens perspektiv förskräckligt.. De som gör detta bör åtalas.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>