I radion hörde jag en miljöpartisten Karin Svensson Smith argumentera att förbifart Stockholm gör att de fattiga i världen får det sämre. Hon syftar på klimatpåverkan. Att världen lider brist på vatten, mat och energi glöms snabbt bort.

Miljöpartisterna vill förstås öka i Stockholm. Därför bortser man vad som är bra för de som bor utanför Stockholm. Att man alltid måste passera Karolinska sjukhuset när man åker mellan norra och södra Sverige. Som skånska har väl Smith aldrig varit norr om Stockholm! Som nyblivna Stockholmare verkar miljöpartister egotrippade. Värre är att i miljöpartisternas värld är det bara barnbegränsning som kan rädda världen.

Att se nyktert på situationen gör däremot Lars Dahlberg, oppositionslandstingsråd, i SvD. Han skriver: De insatser som måste göras för att vår region ska utvecklas i rätt riktning kräver en politisk kraftsamling som alla partier bör vara med i. När beslutet väl är fattat kan förhoppningsvis fokus flyttas från tidigare strider om förbifarten till konstruktiva diskussioner om hur regionen kan utvecklas ytterligare.

Vad Mona Sahlin tycker vet jag inte, men de rödgröna brukar vara emot vad det än gäller. Kanske börjar partifolket få nog (SvD). Det bästa är nog att rösta på Alliansen trots allt. Utan bilen stannar Sverige – med de rödgröna stannar bilen! (SvD)

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , , , ,

4 Responses to “Miljöpartister är inte kloka”

  1. Har du själv rest mellan norra o södra Sverige så vet du att det är en stor omväg att resa via Stockholm om man ska förbi. Därav att det bara kommer vara ett par hundra fordon per dygn som ska ‘förbi’… en procent. Resten är lokal trafik. Verkar mer kostnadseffektivt flyga över de få skåningarna och norrlänningarna med helikopter. Eftersom det ska vara trängselavgifter både på Förbifart, Essingeled och runt innerstan enligt Vägverkets egna rapporter eftersom Förbifarten ger mer köer och inte avlastar, så är det kanske ännu färre som förirrar sig till Stockholm i onödan när det finns andra rakare vägar ‘igenom’.

  2. Det är många som du som tycker att Sverige = Stockholm och då är det lätt att vara ironisk mot de som har upptäckt att Sverige har mer att erbjuda än Stockholm.

  3. Hej på dig Rolf!

    När du pratar om att se nyktert på saker och ting kan man ju fråga sig hur påläst du (eller det o så handlingskraftiga Alliansen för den delen) är. Ta en titt på Vägverkets utredning av Förbifarten, eller vilken annan utredning om den, så kommer (kanske) även du inse att Förbifarten inte skapar något mer än ytterligare trängsel, mer utspridd stad och ökade skatter. Visst, handlingskraft krävs för att regionen skall kunna utvecklas, men för min egen del anser jag den utvecklingen borde gå i riktningen att skapa en bättre stad och region som vi alla vill leva och röra oss i. För mig är det en region som inte består av stora motorvägar och trafikkaruseller med ensamma män(-niskor) som far omkring i sina plåtlådor. För mig är det en region där vi alla kan leva och röra oss utan att ständigt utsättas för buller och riskera att bli påkörd av någon som har bråttom till köpcentret. Jag vill ha en stad där man möter människor – inte plåtburkar. Tyvärr bygger man med Förbifarten in oss ytterligare i detta, när man för samma pengar skulle kunna förbättrat för alla med bättre kollektivtrafik, tätare stad och minska privatbilismen med HÖJDA TRÄNGSELAVGIFTER. Tyvärr är det en stark billobby samt ett antal småfeta bilbundna medelålders män som vill fortsätta att bygga in oss i en infrastruktur a la 60-talets USA med våra skattemedel. Tack för det Allians för Sverige!!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Claeskrantz.se » Dags att förklara jämt läge mellan blocken – Kommunikationsstrategin kommer att bli central 2010

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>