Miljöpartiets energival fungerar bara om man inför barnbegränsning samt hoppas på att de länder som idag är fattiga fortsätter att vara fattiga. Skälet är enkelt. Jordens befolkningsökning fördubblas var 50:e år. Brist på mat, vatten och energi är våra verkliga utmaningar att rådda bot på. Peter Erikssons miljontals vindsnurror hjälper inte. De kan vara ett komplement.

Allt detta vet miljörörelsen. Johan Ingerö har nu upptäckt att de inte hymlar med det heller. Han skriver:

Jag har tidigare skrivit om den gräsliga människosyn som frodas och mår väl inom den gröna rörelsen. Nu har ytterligare ett exempel kommit upp till ytan; Jonathon Porritt, ordförande i den brittiska regeringens kommission för hållbar utveckling, anser att det är ”oansvarigt” att skaffa mer än två barn.

Tänk på klimatet säger alla nu. Ingen vågar säga något annat. Jag vet bara att forskarna inte är överens.

Gösta Walin, professor em i oceanografi, sa på IVAs klimatdebatt: ”Hade man insett att 1998 var århundradets varmaste år på grund av en ovanlig stark El Niño, så hade inte Kyotoprotokollet (från 1997) lett till så många panikartade åtgärder”

Erland Källen,professor i dynamisk meteorologi, sa på samma debatt: ”Det spelar ingen roll vad vi i västvärlden gör för att minska utsläppen. Kolkraftverken svarar för den största delen, globalt sett. Utvecklingsländerna måste ändå få tillgång till energi.”

Om FNs klimatpanel har rätt eller fel finns det alltså delade meningar om. IVA har startat ett projekt, Vägval Energi, för att vi ska få ett bättre beslutsunderlag. Debatten var en del av projektet. Ni kan se en video från hela debatten här.

På tal om barnbegränsning. Sanna Rayman på SvD tror att åttlingarna då måste anses som väl oansvarigt.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , ,

2 Responses to “Miljöpartiets indirekta krav på barnbegränsning”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Klimatfrågan är knäpp
  2. Vill de rödgröna få in oss i PIGS-sällskapet?

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>