Under den gångna dagarna har vi lyssnat på röster som kommenterar Gaza. De är helt förståeligt upprörda men det finns också en släng av fanatism i båda lägren.

Dessvärre uppfattar jag miljöpartiets språkrör på samma sätt. Maria Wetterstrand kunde höras debattera med handelsminister Ewa Björling i P1 morgon. Debatt är nog fel ord. Maria Wetterstrand höll ett 1:a majtal om att handelsministern borde ta hand om klimathotet i Sverige istället för att försöka sälja svensk teknologi.

Peter Eriksson uttalar sig samtidigt att vi i Sverige bör bojkotta varor från Israel. Nyanser saknas hos både Maria och Peter. Visst måste de förstå att världen inte är svart eller vitt. Så man kan undra vad som ligger bakom. Trots allt bor vi ju ett ganska hyggligt land som HAX säger.

Peter Eriksson och Maria Wetterstrand, språkrörJag tror inte de är fanatiker även om det låter så. Jag tror de kämpar för att få sina ministerposter. Visserligen ska de avgå som språkrör, men att avstå från ministerpost med hög lön och tryggad pension. Nej, luttrad som jag är tror jag att det är personlig makt som eftersträvas och därför gör det allt för att höras och synas.

Att högt och tydligt kritisera är ett bra sätt att profilera sig. Miljöpartiets mål får stryka på foten. De är ju ändå omöjliga att sälja. Till Ring P1 ringde en man och ville på allvar att vi skulle återgå till häst och vagn. Tengby fattade snabbt och undrade hur det skulle se ut i Stockholm om alla tog hästen till jobbet.

Sanna Rayman på SvD hörde tydligen också P1 morgon. Hon undrar:

Vad ogillar mp? Jo, vattenkraft, torv, kärnkraft och satsningar utomlands. Fundera på hur de då har tänkt genomdriva sina stolta utsläppsmål. Jo, med vindkraft. Jag tippar att förfarandet skulle bli något kinesiskt.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , ,

No related posts.

Tags: , , ,

3 Responses to “Miljöpartiet verkar sakna nyanser”

  1. Kikade in här lite bara. Snubblade in hit via bloggportalen:)

  2. Jag snubblade då inte in utan till skillnad från Emma visste jag vad jag ville finna och jag fann det också: kritik mot Mp som är väl befogad. Alla verkliga miljövänner som bekymrar sig det minsta om det GLOBALA hotet och inte bara om våra små bekymmer här hemma, borde inse,och gör det nog också, att Mp o V måste hållas utanför framtida regeringar om verkningsfulla åtgärder skall kunna vidtas.
    Jag delar dina synpunkter alltså men tror knappast att det är regeringstaburetterna som lockar. De står i spetsen för ett parti med knnäppgökar och vågar eller kan inte tala dem tillrätta.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Miljöpartiet i farten igen « Trollan’s Tankar om stort och smått

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>