Foto: Urban AnderssonAtt tänka på sig själv och skita i andra är ingen vacker tanke. Sverigedemokraterna har den när det gäller svenskarna. Miljöpartiet strävar dit när det gäller energi. Stäng Sverige, bygg ut alla älvar till max, sätt upp vindsnurror i alla hörn, släng ut den elintensiva industrin så klarar Sverige av stänga alla kärnkraftverk med omedelbar verkan!

Så ser miljöpartiets agenda ut. Socialdemokraterna har valt att följa John. Visst motstånd finns dock. Elkabeln till Baltikum blir visst av och nytt kärnkraftbeslut ska tas varje år. Vänstern överenskommelse halter dock redan. DN skriver:

Kärnkraften har inget egenvärde. Det finns ingen motsättning mellan förnybar energi och kärnenergi. Men den som säger att elproduktionen till hundra procent ska komma från förnybara källor har en skyldighet att berätta hur och till vilket pris för konsumenterna. Men till prisbilden ska också räknas ingrepp i naturen: som vindkraftparker i känslig fjällmiljö eller utbyggnad av orörda älvar.
Men här passar vänstertrion.

Att tänka på miljön låter vackert, men om det sker till priset över andras död är det mindre vackert. I Europa står kärnkraften för 30 av energin. I Asien eldar man av bara attan så himlen är mörk. Världen befolkning ökar och energibrist innebär att fler än Sveriges hela befolkning får fortsätta att svälta.

Detta är vad miljöpartiet står för. Men vad gör man inte för att komma åt den hägrande makten med bra lön och härlig pension. Empatin för andra skiljer sig inte mycket från Sverigedemokraternas inställning.

Att miljöpartister regerar i Naturvårdsverket och Naturskyddsföreningen vet vi. Den senare har till och med beställt en utredning som visar att Sverige skulle må bra av att isolera sig. Som tur är finns det kloka personer, SvD Brännpunkt, som inser att kärnkraften trots allt är det bästa sättet att klara av världens energibehov. Med fjärde generationen börjar man också få ett visst grepp över avfallsfrågan. Ni kloka sossar, släng ut miljöpartiet och tänk framåt!

Aftonbladet reagerar också mot att sossarnas väljare lämnas i sticket och skriver:

Sahlins problem är knappast hennes person utan att socialdemokratin som ett stort brett parti rymmer en rad motsättningar i sak och också ideologiska skillnader. Rättvise- och jämlikhetspolitiken förenar, men klyftan mellan de gamla ”fördelningsfundamentalisterna” och tillväxtentusiasterna bär spår in i splittringen i EU-frågan och energipolitiken, i synen på privat och offentligt och på samarbetet med V och MP. Inom socialdemokratin ryms en stor grupp som står Vänsterpartiet nära. Samtidigt finns starka krafter som drar mot mitten.

Aftonbladet uppmanar Mona Sahlin att börja tala till sina väljare istället för att hela tiden kritisera regeringen.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>