Initiativet från Stefan Löfven i Metall har uppskattats av alla. Ja nästan alla i alla fall. Socialdemokraternas Sven-Erik Österberg säger förstås nej i vanlig ordning. Tur för sossarna att de har Metall och bra att Metall tänker på sina medlemmar.

Tänk vad som skulle kunna uträttas ifall Metall började prata med regeringen. Både landet och Metalls medlemmar skulle tjäna på detta. GP skriver: I medlemsopinionen torde IF Metall få godkänt. Det är båda parter värda.
Sydsvenskan skriver: Det kan ses som ett exempel på att den svenska arbetsmarknadsmodellen står pall också i tider av djup ekonomisk oro.

Alla verkar nöjda och glada. I vanlig ordning glömmer man de små företagen och deras villkor. Att få en fast lön är inget givit. Varför ska en viss del av befolkningen kräva att andra ska försörja dem? Försäljare och småföretagare får lön efter hur de lyckas.

SvD tar upp frågan och undrar om företagarna är utomjordingar. Frågan är berättigad därför att många är överens om att framtiden ligger hos alla småföretag och de har helt andra villkor än de stora förtagen som mer kan liknas vid stater.

Att samhället lider under stel lönebildning visar Den hälsosamme ekonomisten i ett nationalekonomiskt perspektiv. Han skriver: Metalls avtal om sänkta löner är ett tecken på att prisstelheter faktiskt orsakar samhällsekonomiska förluster.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>