Politikerbloggen tar upp frågan om varför inte Fredrik Reinfeldt vill förhandla med Mona Sahlin. Man har frågat Reinfeldt och får svaret:

- Därför att de menar det inte, säger Fredrik Reinfeldt. Jag tycker att det är lika bra att vara rak kring sådant här. Ibland sträcker man ut en hand i politiken mer för att få lite TV-tid i TV4 och framstå som att man menar allvar. När erbjudandet är att det andra alternativet får ansluta sig till den egna politiken, då är jag ledsen. Då är det inte på allvar.
- Det är ohederligt att framställa det som att det skulle vara intressant för oss att sätta oss i förhandlingar som bygger på att vi ska avveckla regeringspolitiken och ansluta oss till socialdemokratins bidragslinje. Dessutom tycker jag att den förändrats under hösten av det enkla skälet att socialdemokraterna inte längre ensamt söker regeringsmakten utan de ska samförhandla sig med vänsterpartiet och miljöparitet. Och det finns, bortsett från några frågor, inga som helst besked om vad de tre tillsammans står för. Därför har jag ingen samlad motpart ens om vi skulle inleda samtal.

Jag lyssnade själv på en debatt som fördes i skolfrågan. Då ville också sossarna förhandla. Ganska snart insåg man att förhandling för socialdemokrater innebär att regeringspartiet helst skall ansluta sig till vad sossarna tycker. Fullständigt befängt.

Dessutom som statsministern konstaterar vad vill de rödgröna. Lyssnar man på Mona skall utredas dvs läggas i långbänk. Några visioner finns inte som vi vet.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , ,

No related posts.

Tags: , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>