Låt hjärtat vara med utropar LO och påstår att en rödgrön regering med kommunistiskt inslag skulle vara hjärtligare än alliansregeringen.

Jobbskatteavdrag och fria vårdval är nys om jag förstår LO rätt. Staten vet alltid bäst och det är bland statens byråkrater man hittar hjärtat. LO stöder sitt påstående med en utredning som mer verkar vara ett skämt, som SvD så tydligt visar.

Varför håller LO på med sådant. Igår såg jag också LO stå utanför arbetsförmedlingarna och påstå att högra a-kassa skulle ge fler jobb. Att LO jobbar stenhårt föra att vi ska förstå att en rödgrön regering och statlig reglering är bättre för oss alla förstår jag. Men varför är detta viktigt för LO?

Fikar LO toppen på stadrådsplatser eller landshövdingsjobb. Kommunals Ylva Thörn har ju redan sagt att hon borde vara värd en landshövdingspost.

Men vad skulle medlemmarna tjäna på att jobbskatteavdragen försvann, att elslukande industri försvann, att det fria vårdvalet försvann, att fastighetsskatten återinförs, att alla får ordentliga skattehöjningar, att det blir fortsatt svårt för företag att växa osv.

Svaret är inget. Slutsatsen är att LO är ett socialistiskt parti som i längden inte kommer att tolerera avvikande uppfattningar. Socialistmålen DDR och Sovjet förskräcker alla självständigt tänkande.

Vem sviker vem frågar sig DN.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>