FRA, vapen och logotypIPRED och FRA är två bottennapp i svensk politik. FRA undergräver förtroendet för statsmakten och IPRED förstör för de laglydiga och bevarar gammal struktur och tvingar fram olagliga fildelningar.

Mary i bloggen MinaModeratKarameller skriver:

I en kommentar i ett tidigare inlägg berättar Perty att barnen fått DVD-filmen MamaMia i julklapp men den ordinarie DVD-spelaren är trasig. Han tänker sig då att spela upp den via datorns DVD-spelare. DET GÅR INTE!!! Förmodligen ligger det något slags kopieringsskydd på skivan. Ska industrin också bestämma vilken DVD-spelare man får använda i sitt eget hem för att kolla på en film som man har betalt för? Är det såna som ska få lagliga möjligheter att sätta dit sina kunder? Det är inte rätt. Ingen kan påstå det.

Om man nu istället hade kunnat ladda ner DVD filmen direkt till datorn så hade man sluppit att distribuera DVDn och därmed kunna gjort filmen billigare att köpa. Men det finns hopp också. Mary pekar på Mårtenssons inlägg som skriver om Castros och USAs slag för fri distribution. De lägger ut Hemmingways brev på nätet istället för att ge ut dem i bokform. Mårtensson skriver:

Man väljer inte varianten att ge ut en bok med breven. Man väljer nätet och att alla ska få fri tillgång till breven. Detta är en annan syn på upphovsrätten än vad Beatrice Ask ger uttryck för när hon presenterade IPRED lagen, enligt DN. Budordet där var att pirater skadar människor. Så resonerar tydligen inte ledande kulturbyråkrater i USA och på Kuba. Deras beslut är väl förmodligen enligt Ask bara ett ”sorts lekkammar perspektiv”.

Jag tycker det är bra att Piratpartiet tar tag i dessa frågor även om det vore bättre om flerfrågepartier tar över.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , ,

5 Responses to “Måste alla gå med i Piratpartiet för att IPRED lagen skall ändras”

  1. Det är bra att pp finns. Men det borde inte behövas!

    Att det behövs är ett tecken på politikens förfall. På att den råa maktssträvan tagit över ideologierna.

  2. Mitt mål under 2009 kommer vara att via en trojan sätta dit en riksdagsledamot för brott mot upphovsrätten.

  3. Jag är övertygad om att de flesta vill göra rätt för sig så att artister och fotografer får lön för mödan. Man är dock rätt mycket emot att ersätta distributörer för en distribution som idag inte behövs.

    Trojaner eller virus kan också mycket väl användas av distributörerna för att sätta dit någon som man inte gillar. IPRED innebär en rätt så stor rättsosäkerhet.

  4. Ipredlagen, ett ord. Särskrivning är fult och dumt. Och ett frågetecken i rubriken hade inte varit helt fel heller.

  5. Helt rätt. Jag skall bättra mig.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>