Rötäggen och fuskarna förstör för alla. Enligt Merit Wager har vi en ny slags invandring till Sverige.

Nu kommer de från Bolivia, Mongoliet och lite varstans ifrån, helt utan asylskäl. Och utan id-handlingar. Men kräver att få vad som på migrationsverkiska kallas ”AT-UND”. Det betyder ”undantag från kravet att inneha arbetstillstånd” vilket i praktiken betyder att man får rätt att arbeta under tiden som man väntar på svar på sin asylansökan.
……..
Vid förfrågan om varför de här personerna kommit hit så säger de att de har så stora skulder i hemlandet eller har andra problem av olika slag, d.v.s. sådant som på intet sätt ger rätt till vare sig asyl, skydd eller arbetstillstånd i Sverige.

Nu vill utredaren Sören Häggroth att alla asylsökanden ska få arbeta i väntan på beslut. Effekten blir troligtvis att ingen ens försöker att bevisa vem man är.

Utredaren, som många av oss, utgår ifrån att alla är ärliga. Tyvärr kommer det att drabba alla ärliga i vanlig ordning. Svaret borde naturligtvis vara korta handläggningstider.

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson kommenterar utredningen på följande sätt:

Asylsökande ska från dag ett ges möjlighet att arbeta i Sverige. Jag menar att det är ett direkt förkastligt förslag. Det skapar ytterligare incitament för människor utan skyddsbehov att ta sig till Sverige. Förutom allmänt ökad invandring riskerar det också att leda till ytterligare undanträngning och lönedumpning för svenska löntagare. Utredare Häggroth säger själv till Dagens Samhälle att ”det ökar deras möjlighet att få stanna som arbetskraftsinvandrare”.
……..
står helt klart för mig att det enda som kan leda till en förändring i det avseendet är att Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen med möjlighet att påverka.

Jag undrar vad alliansen tycker. Arbetskraft vill vi ha men inga lurendrejare.

Läs även andra intressanta åsikter om asyl, migrationsverket, alliansen, sverigedemokrater, invandrare, politikNo related posts.

Tags: , , , , ,

2 Responses to “Man blir nog hårdhudad på Migrationsverket”

  1. Jimmie Åkessons kommentar är klok. Alliansen vill dock dubbla massinvandringen till Sverige, islamisera landet ännu mer (Moderaterna anser ju att islam är en del av svensk kultur), införa lönedumpning och göra etniska svenskar till en minoritet i sitt eget land.

  2. Hur konstigt det än låter behöver vi arbetskraftsinvandring. Alliansen försöker bryta upp låsningen mellan vi och dem. Jag hoppas att de lyckas. Det tjänar vi alla på.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>