En media-utredning har presenterats på LO. I den fastslås det att man når inte ut med sitt budskap, inte det fackliga utan det politiska budskapet. Det fackliga spelar tydligen en underordnad roll.

Framöver ska det politiska budskapet skärpas. Kopplingen till socialdemokraterna ifrågasätts inte men däremot kopplingen till miljöpartiet. Man vill tydligen framstå som ett socialistiskt parti, VARFÖR?

LO är en kvarleva från en gammal tid när vi hade två arbetsgivare, staten och storindustrin. Idag flyttar storindustrin utomlands och statens kaka minskar. Allt detta verkar man ha missat inlåsta som man är i LO-borgen. Därifrån välkomna man visserligen entreprenörer men motsätter sig att företag växer. Inser inte att vi fått en ny tjänstesektor som saknar facklig förankring. Istället motarbetar man RUT-jobben, motarbetar att medlemmarna får mer i lön efter jobbskatteavdragen. Vill med socialdemokraterna införa förmögenhetsskatt och arvskatt så att ännu fler framgångsrika företagare flyr landet osv, osv.

VARFÖR? Om ett socialistiskt land skulle vara bättre för arbetare kan man ju snabbt få insikt i genom att åka till Kuba eller studera arbetsmiljö i Kina. Så förmodligen är det andra mål som hägrar för LO-toppen. Jag gissar på att en välbetald riksdagsplats eller kommunalråd eller varför inte landshövding med egen chaufför är målen som LO drömmer om som tack. För vad??

Det gäller att se sanningen i vitögat som Sanna Rayman skriver på SvD.

Förresten blev S tagen på sängen för nu ska också Socialdemokraterna förnya sin mediapolitik enligt DN.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>