Kanske är det medvetet att LO fokuserar på VD lönerna istället för på sina medlemmars löner. Jobbskatteavdragen har ju gett mer i fickan för de flesta än vad LO åstadkommit i sina förhandlingar.

Måste vara genant för LO men anfall är det bästa försvar så därför angriper man VD lönerna. Som om lägre VD löner skulle ge mer i lön för medlemmarna.

Tyvärr har LO blivit en bromskloss i samhället, som medvetet försvårar både för ungdom och invandrare att få jobb. Som hellre stöttar socialdemokraterna än att att ägna sig åt medlemmarnas väl och ve. Inte undra på att fler och fler lämnar facket.

SvD,LO-bloggen, DN Debatt,SvD näringsliv,Expressen

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , ,

2 Responses to “LO har fel fokus”

 1. Skönt att se någon som uppmärksammar att vi – med vår svenska modell – har ett system där arbetsmarknadens parter är ansvariga för arbetslösheten. Främst facken då förstås, men arbetsgivarna spelar ju uppenbarligen med för arbetsfredens skull.

  Politiker har mindre inflytande på arbetsmarknaden. De kan påverka diverse förutsättningar genom utbildningar och anställningsstöd till de allra svagaste, men står naturligtvis helt maktlösa när löntagare som fått sänkt skatt trots detta kräver höjd lön därför att de är arga över att s förlorade valet.

  Mycket kan man anklaga regeringen för, men att så många arbetsvilliga och arbetsföra arbetslösa står utan jobb är LO:s fel.

 2. Visst LO bevakar sina strategiska intressen. Och det är att framstå som medlemmarnas bäste vän. Nu har visserligen jobbskatteavdragen givit LOs medlemmar avkastning än lönerörelserna.
  Trist för LO.

  Men LO med sin socialistiska appproach har inget intresse av att det blir en övergripande diskussion om skattetrycket. En socialist vill ju ha maximal skatt för att med Ohter Peoples Money kunna vara generös.
  Det är bl.a. därför LO varje år kör detta med VD löner

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>