Stormen kring Wanja Lundby-Wedin kommer inte att avta ännu,LO jämställer löntagare med storföretag dit även landsting och kommuner räknas. Små och medelstora företag räknas inte. Det blir alltför tydligt nu i kommentarerna från distrikten efter Wanja Lunby Wedins snedsprång. Trygghetsfrågorna är i fara heter det. När inte storindustrin, som också förväntas försörja landsting och kommun, hamnar i kris till följd av den global nedgången ska staten ta över. En linje som LO vill driva tillsammans med socialdemokraterna.

Tyvärr blir LO därmed ett politiskt parti i konflikt med regeringen. Om LO istället hade utgått från medlemmarna hade man ganska snart insett att fler arbetstillfällen finns hos alla små och medelstora företag om de bara fick rätt villkor för att våga expandera.

Löntagare borde i fortsättningen också förknippas med små och medelstora företag. Eftersom LO självt är ett storföretag är det ett milsvitt avstånd till de små företagen. Just för att LO är ett storföretag har de också hängt med i storföretagens bonusar och pensioner. Inte underligt, så ur den aspekten är det ok att Wanja sitter kvar eller som Expressen skriver:

Samtidigt är det viktigt att ge Wanja Lundby-Wedin rätt på en central punkt: AMF:s styrelse har ett kollektivt ansvar.

Det som oroar är att LO toppen så självklart förknippar löntagare med storföretag. I Danmark har man insett faran med en sådan koppling därför att vår framtid ligger i att de små företagen lyckas expandera. Storföretagen kommer att flytta ut sina vinster och vem kommer då att betala landsting och kommuner. Det är inget självspelande piano som tyvärr Kommunal verkar tro,

Dagens kommentarer ( DN, SvD, Aftonbladet ) ägnas mycket åt om Wanja Lunby Wedin kan komma tillbaka. Få om ens någon bekymrar sig för att LO är inne på en helt felaktig väg. Det skapas sedan 70-talet inga nya löntagarjobb i Sverige. LO borde fråga sig varför?

Sanna Rayman SvD har läst Gudrun Schymans blogg, där man kan läsa följande:

- Och du, Wanja, när vi ändå är på gång med nyordningen, så vill jag att du slutar att sitta i partiets verkställande utskott också. Vi behöver en politiskt självständig fackförening i det här landet.

Det är bara att hålla med. Glöm storföretagen och jobba för fler arbetstillfällen istället. Kanske inte så glassigt men bra för löntagare. Socialdemokraterna är numera inte den bästa partnern som SvD utvecklar vidare.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>