Det verkar som om Socialdemokraterna inte riktigt litar på Miljöpartiet. Åtminstone om man ska tro på Aftonbladets inbjudning av Centerpartiet. Fullt förståeligt med Lövens positiva inställning till kärnkraften. Därför sonderar nog (S) om inte de borgerliga småpartierna vore bättre samarbetspartier.

Moderaterna å andra sidan skulle inte ha något emot miljöpartister. Inte för kärnkraftens skull utan för att partiet behöver i regeringsställning attrahera fler kvinnor. Det vore en intressant utveckling av svensk politik.

Kärnkraften då, nja det tror nog moderaterna att de kan hantera för miljöpartiet är nor rätt så regeringssugna. Mot socialdemokrater blir det tuffare tag för miljöpartister.

Skulle Centern ha något att vinna på att liera sig med Socialdemokraterna? Kanske, det finns många som ogillat vänsterriktningen hos (S), som kanske röstar på Centern istället. Och Centern kan kanske driva sina företagsfrågor bättre.

Intressant med ett nytt läge i alla fall!

DN, SvD

Läs även andra intressanta åsikter om , , , ,

No related posts.

Tags: , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>