Om man skulle ta kriskommissionen på allvar är Alliansens seger i nästa val redan klar som Lena Melin på Aftonbladet  har sagt och jag måste nog ge henne rätt. Totalt verklighetsfrämmande föreslår kommissionen att Staten är lösningen. Ohly jublar, det är ju helt i linje med hans socialmarxistiska ideal men är det några andra som jublar?

Knappast väljare som har jobbskatteavdrag, som vant sig vis att få välja skola och sjukvård, som vant sig vid att det lönar sig att ta egna initiativ.

De ledande bakom kommissionen, Morgan Johansson, med stöd av Veronica Palm, ser framför sig ett samhälle där alla beslut tas av politiker under flummigheter som solidaritet, demokrati och omtanke. Omsatt i praktiken innebär det att ett samhälle är bättre om alla är lika fattiga och helt i händerna på politiker, som naturligtvis inte är fattiga.

Jag föreslog igår vad socialdemokratin behöver göra för att återta makten. Kommissionen föreslår tvärtom. Ohly jublar som sagt men också Reinfeldt drar på smilbanden. Segern är klar om nu bara inte en ny partiledare inför lite vett och sans i partiet.

DN, SvD, Aftonbladet, Dala-Demokraten,DagensArena, Storstad

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>