IFPI representerar cirka 1400 skivbolag i cirka 70 länder. IFPI: s uppdrag är att främja värdet av inspelad musik, skydda skivproducenter och utöka de kommersiella användningar av inspelad musik på alla marknader där dess medlemmar verkar.

Detta IFPI har ett enormt inflytande på media och politiker. Utifrån deras uppgifter skapas lagar så att främst skivproducenter kan fortsätta att tjäna pengar. Däri ligger att artisterna får inte förstå att de numera kan sälja sin musik direkt på nätet. Därför överdriver man effekterna av att några bedriver illegal nerladdning.

För att politiker och media riktigt ska förstå överdriver man gärna. Som nu senast när man påstår att 95 % av all nerladdning är olaglig. Di är snabba att haka på. De besvärar dig inte ens med att kontrollera uppgiften. (95% skall visst vara 18 % säger IFPI i lite mindre text).

Bloggen Opassande liksom jag tycker det är obehagligt att lagförslag baseras på sakfel. Emma som driver Opassande har forskat vidare och skriver:

Ifpi har tanken att man inte får ifrågasätta gällande lagar och regler, och man går till och med så långt som att försöka låta påskina att ifrågasättande i sig är samma sak som att begå en olaglig handling.

Det är en ganska allvarlig trend vi sett de senaste åren där det ofta framställs så som att den som kritiserar lagar, i princip begår en brottslig handling. Inte så konstigt när Ifpi gör det kanske, men det är ett problem är att media rapar upp sådana tankar.

Huuh, vad ska detta sluta? Vad säger vår justitieminister? Är hon informerad om lögnerna? För inte kan det vara så att musikproducenterna har tjusat även henne? Rick Falkvinge har tidigare sagt att Justitieministern är döv, blind och galen. Jag vet inte om han har försökt få Ask att inse fakta?

regeringssidan skriver Beatrice Ask:

Människor ska känna att rättsväsendet finns nära dem och finns till för dem, att lagar och regler är rimliga och relevanta och att rättsväsendet fungerar effektivt och rättssäkert.”

Tyvärr har hon ingen blogg där hon skulle kunna förklara varför skivproducenterna numera är viktigare än människorna. Mitt råd till Ask är att glöm Bodström och hans mobbing utan stå rak och försvara de små människorna.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>