Ytterlighetspartierna Vänstern och Sverigedemokraterna har båda en mörk historia. Därför var det av vikt att förhindra att Ohly kom till makten. Det lyckades Alliansen med. Ett historiskt val kallar både DN och SvD Alliansens bedrift.

Med Ohly i regeringen hade Sverige skämt ut sig internationellt. Nu återstår frågan att neutralisera Sverigedemokraterna. Miljöpartiet sitter verkligen på första parkett och har möjlighet att påverka politiken de kommande åren. Men hellre det än att Sverigedemokraterna får något att säga till om.

Socialdemokraterna får börja om på ruta ett. Nej-sägarna med Östros i spetsen måste bort och in måste komma medlemmar med en modern och positiv framtidssyn. Helst skulle jag vilja se att S och M gör upp om utrikespolitiken så att utlandet får en positiv syn på Sverige.

No related posts.

Tags: , , , , ,

One Response to “Kommunisterna fick inte regera!”

  1. Apropå att skämma ut sig internationellt: ”Det har i alla böcker som skrivits av personer i Reaganadministrationen varit ytterst svårt att dölja det faktum att Reagan inte hade en susning om vad allting handlade om. När han inte var ordentligt programmerad kunde det som kom ur hans mun – ja det var egentligen inte lögner, det var ett slags småbarnspladder. (…) Det är mycket betecknande hur han försvann. I åtta års tid hade PR-branschen och medierna påstått att den mannen revolutionerade USA, alltså Reaganrevolutionen. (…) Nå, han avslutade sitt jobb, man så åt honom att gå hem – det var slut. Ingen reporter skulle ens drömma om att träffa Reagan efteråt för att fråga efter hans åsikt om något, för alla vet att han inte har någon åsikt. Och det visste de hela tiden.”

    Ur Att förstå makten av Noam Chomsky.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>