Nu är det turism som gäller. Politiker i alla läger tror att turismen ska kunna ersätta alla förlorade jobb. Några kommuner har säkert bättre förutsättningar för detta än andra men för flertalet kommer det att innebära bortkastade skattepengar.

Politiker och kommuner tror att de är bättre än andra kan få hjulen att snurra. Anders Knape skriver i DN att om inte kommunerna gör vissa saker kommer inte lågavlönade få tillgång till t.ex. kultur. SvD håller inte med utan tycker att kärnverksamheten måste effektiviseras.

På något sätt har man glömt entreprenörsskap. Om det det finns ett behov från kommuninnevånare, turister eller andra näringar så kommer det alltid att finnas entreprenörer som kommer att hitta lösningar som uppfyller behoven. Förutsatt att vi slutar att straffa företagare för att de tjänar pengar på verksamheten.

De rödgröna som mer eller mindre hatar mindre företag och entreprenörer tror att bara kommuner och statliga företag kan leverera kvalitet. Ohlys kommunism verkar vara ett riktmärket. Har man glömt hur det gick för Ryssland?

Man behöver inte gå över ån efter vatten. Det räcker med att titta på de rödgröna kommunerna. De är de mest skuldsatta av alla kommuner enligt en undersökning som Företagsam Grön Moderat gjort. Kanske skriver han i egen sak, men alla dessa storslagna satsningar på fritid och kultur samtidigt som man sparkar lärare och vårdpersonal får en att fundera på vilka prioriteringar som gjörs i kommunera. Förmodligen räknar de med att staten alltid träder in och räddar kärnverksamheten medan kommunalrådet kan sola sig i äventyrsbadets glans.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>