En diktator kan göra vad han vill. Militärdiktaturen i Burma är ett av många exempel på hur diktaturer försöker låtsas som de är demokratiska.

Kina är ett annat exempel. Kina fängslar oliktänkande. De stöttar naturligtvis Burma. Som tack får  Kina ta del av Burmas naturtillgångar.

Norges Nobelkommitté var ofin nog att ge fredpriset till en fängslad kines. Kina drar sig inte för att med alla medel straffa Norge. Frågan som SvD ställer sig är om Kina har en baktanke med att länder som Portugal, Spanien och USA har blivit beroende av Kina genom deras uppköp av statspapper. Tanken svindlar.

Vad har nu Ohly med detta att göra? Efter valförlusten utropade Ohly att kampen nu skulle ske med utomparlamentariska medel. Han driver en hatisk kampanj mot USA. Han gillar kommunism och han kan inte visa på något demokratiskt kommunistiskt land. Det finns skäl att oroa sig över diktaturernas framfart och så länge som Ohly inte kritiserar dem utan skyller allt på USA är han och hans parti ett orosmoln.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , ,

One Response to “Kina, Burma och Ohly”

  1. Pengar styr min vän. Vill du göra en insats sluta handla kinesiskt. Lycka till!

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>