Moderaternas ovilja att genomföra lättnader för företagarna förvånar många. Reinfeldt beskriver till och med näringslivet som ett “särintresse”. Oviljan bottnar säkert i de nya moderaternas strävan efter att nå de socialdemokratiska väljarna. Hittills har det ju dessutom varit en framgångsrik strategi.

I Alliansen kämpade endast centerpartiets Maud Olofsson för företagarna men gick på pumpen. Att Annie Lööf som ny och ung i regeringen skulle kunna påverka Reinfeldt och Borg i företagsvänlig riktning är nog att hoppas på för mycket.

Men plötsligt har allt förändrats. Med Stefan Löfven som ny partiledare för Socialdemokraterna har företagen fått ett ansikte. Löfven vet att det är framgång för näringslivet som skapar välstånd och förutsättningar för det offentliga och inte tvärtom som vänstern har för sig.

Löfgren har sin erfarenhet från större företag medan Lööf kommer från småföretagarvärlden. Kanske kan det finnas ett fruktbart samarbete där som skulle kunna påverka Reinfeldt och Borg. Vi kan ju i alla fall hoppas.

Sydsv, SvD, AB

Läs även andra intressanta åsikter om , , , ,

No related posts.

Tags: , , , ,

3 Responses to “Kanske vågar nu Reinfeldt släppa fram företagarna?”

  1. Det stora problemet med företagandet är att det finns för många företagare som inte borde vara det utan vill att vi skattebetalare skall subventionera dom på olika sätt.

  2. Tvärtom,vi har för få företagare. Glöm inte att det är företagen som skapar ”nya” pengar till välfärden. Icke livskraftiga företag slås ut men ibland vill politiker leka företagare och rädda icke livskraftiga företag med hänsyn till sina väljare.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Jobben är viktigast när vi äntligen får börja prata politik igen | Kent Persson (m) blogg

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>