Så här i efterhand gjorde nog Persson ett bra jobb. Han lyckades hålla ihop ett parti som helt missat hur världen och Sverige har ändrats. Idag ser vi hur socialdemokraterna är helt vilsna i pannkakan.

Persson talade igår till facken. Utöver partiledarfrågan gav han regeringen beröm för att de skapar marginaler men han tycker att man istället för skattesänkningar kan öka utgiftssidan. Höjt barnbidrag tycker han är ett bra exempel.

Persson vill se en högre sysselsättning. Det vill kanske regeringen också men jag får en känsla av att regeringen håller på tappa initiativet. De rödgröna vill främst öka den offentliga sysselsättningen dvs den väg som skapat så mycket  problem för EUs finanser.

Men Reinfeld ska kanske lyssna på Persson. Han har en bra känsla för hur vindarna blåser. Ett paket med ett litet gehör för det offentliga och med stora lättnader för företag som växer skulle nog göra susen.

DN,SvD,Aftonbladet,Expressen

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>