Det är kanske lite styggt att jämföra Juholts tänkta politik med Greklands men ändå…. Att öka utgifterna så till den mildas grad som Juholt förespråkar inklusive de nyligen föreslagna ändringarna i sjukförsäkringen måste finansieras med ordentliga skattehöjningar eller med lån. Eftersom det inte ska bli några skattehöjningar enligt Juholt återstår lån och då närmar vi oss Greklands problem eller Spaniens eller Irlands.

Precis som i Grekland är det de svaga och fattiga som få ta smällen. De rika har möjligheten att anpassa sig varav en del flyr landet som Kamprad. De inte fullt så rika får det värre och bidragsberoendet ökar.

Socialdemokraterna räknar med att ett ökat bidragsberoende ger fler röster till partiet om nu inte frihetens sötma under alliansregeringen sätter käppar i hjulet för Juholt men risken är stor att vi får fler fall som Botniabanan.

SvD, DN

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>