Utan hjälp av miljöpartiet kommer  Juholt inte att vinna valet. Priset blir skrotning av kärnkraftverk. Det parodiska blir att  Juholt kan vinna valet genom att lägga ner kärnkraftverket vid Oskarshamn. Smaka på den ni i Oskarshamn som hyllade valet av Juholt.

Så vad ska Juholt göra? Det enda rätta är att tillsammans med Alliansen bekämpa miljöpartisterna som istället för egna verk vill köpa smutsig el från Tyskland. I ett vidare perspektiv råder energibrist i världen. Miljöpartisterna förslog barnbegränsning som åtgärd.

Sunt tänkande människor och dit hör socialdemokraterna inser att världen behöver mer energi om fattigdomen ska kunna bekämpas. Istället för att lägga ner kärnkraftverk borde vi bygga fler och exportera elen till bättre behövande. Vi har förutsättningarna som icke jordbävningsutsatt land.

Att klaga på regeringens satsning på järnvägen räcker inte för att vinna valet eftersom så mycket mer kommer inte heller Juholt att orka satsa.

SvD, Aftonbladet, DN, Anni, Kent Persson,Martin Moberg

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , ,

2 Responses to “Juholt kan vinna valet genom att lägga ner Oskarshamn”

  1. Krister Nässén
    april 9th, 2011 at 22:10

    Det skall bli mycket intressant att se vad som händer om vi blir tvungna att börja bryta vårt eget uran för att kunna fortsätta med kärnkraften. Moderaterna i exempelvis jämtlandskommunen Krokom är ju stora hycklare på detta område med inställningen ”ja till kärnkraft, men ingen uranbrytning på min bakgård”.

    När det gäller Alliansens energiuppgörelse lyssnade jag på Anders Borg i Ekots lördagsintevju för något år sedan. Han fick frågor kring det faktum att staten, enligt uppgörelsen, inte skall ta något ansvar för nya kärnkraftverk. Utfrågaren undrade om Borg kunde ge något exempel på att kärnkraftverk byggts utan att staten varit med och tagit ansvar. Hans svävande och långrandiga kommentar kan väl kort och gott sammanfattas: ”Nej”.

    Kanske är det därför denna uppgörelse tolkas så olika beroende på vem man frågar. Kärnkraftanhängarna i Alliansen verkar mena att den öppnar för ny kärnkraft, medan motståndarna tycks ha motsatt uppfattning.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Dagens utflykt gick till en sporthall i Högsby :I hell-mans värld

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>