Det är bra att SvD fortsätter att bevaka Harald Klomps sida jobbskatteavdrag.se. Nu har Klomp förbättrad sin sida.

Nu kan sajten enkelt visa vad skattesänkningen motsvarar omräknad till löneökning.
Ett exempel: En sjuksköterska som tjänar 25000 har sedan 2006 fått sin skatt sänkt med 1597 kronor i månaden. Skattesänkningen motsvarar en lönehöjning på 11 procent.

Mycket bra. Varför gör inte skatteverket sådana bra sidor? Nu skulle jag vilja önska mig en sida som också visar hur det ser ut för en småföretagare. Där kan man prata om snåriga regler.

Ylva Thörn, Kommunals förbundsordförandeJag skrev tidigare ett inlägg med titeln: Varför gillar inte Kommunal jobbskatteavdraget?
Jag fick en kommentar från Camilla som skrev:

….Löneförhöjning har naturligtvis inget med skatter att göra! Kanske skulle ha det om enbart undersköterskan fick sänkt skatt.
Höj skatten för högavlönade (som kommer klara sig bra under lågkonjunkturen), så kan undersköterskornas löner höjas på riktigt.

Jag undrar hur mycket skatten måste höjas för att Camilla ska få sina 11 % i ren löneförhöjning. Återigen jag förstår inte varför facken inte jublar när medlemmarna får mer pengar över i plånboken. Jo, jag vet, makten går före allt! På deras hemsida kan man läsa: En gång i veckan ska Kommunal manifestera mot den borgerliga regeringens politik. Det vore bättre om de började tänka på sina medlemmar.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , ,

No related posts.

Tags: , , , ,

2 Responses to “Jobbskatteavdraget och Kommunal igen”

 1. JÄttebra! Så synd bara att det inte finns massor av fler bloggare som du som talar om detta!

  Ännu viktigare är att upplysa alla dessa (miljoner???) väljare/arbetare, som tror att det är bättre med löneförhöjningar för de ”underbetalda” och ”bestraffningar” på höginkomsttagare för att höja nivån för oss alla.

  Sverige måste vara det mest hjärntvättade land som finns i hela världen; hjärntvättat med socialistpropaganda.

  Jag är närmast chockad över att t.o.m. folk som tjänar mkt inte har en aning om vad den nya regeringen lyckats åstadkomma med de nya skattesänkningarna. De vet inte ens om att de nu får mer i lönekuvertet pga den nya regeringen, trots att de får mkt mer än ngn fackförening kunnat ge åt dem i löneförhöjningar!!!

  Herregud, när ska fok fatta att det vi behöver nu är att svänga Sverige så att vi blir av med folks idéer om att man ”har rätt till” att få 90% lön när man jobbar halvtid i 20-30års tid!!! Eller att man ”har rätt till” sjukpenning vare sig man är sjuk eller ej!!!

  När folk nu kommer i kläm hos Försäkringskassan är det för att F_kassan överdriver det åt andra hållet – men vems fel är det? Jo givetvis Mona Sahlin, Göran Persson och Olof Palmes!! Om man utvecklar ett så naivt system som de allesammans varit med om att utveckla och sedan, när det urartar, skyller på de som försöker ställa allt till rätta, så ska man givetvis vara den som ställer sig till svars för att det gick som det gick!

 2. Det är underligt att inte Alliansen ger skatteverket i uppdrag att saluföra jobbavdraget på det sätt som Harald Klomp nu gör. Jag skulle nu vilja att verket förser oss med en motsvarande sida för småföretagarna.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>