The Renaissance Center in Detroit, Michigan, is General Motors' world headquarters.Det är pengarna som fattas, säger Saab. Jag har hitta pengarna. En miljardär i USA satsar nu sina pengar worldwide i syfte att få hjulen att snurra igen. Han har satt upp 15 regler som måste uppfyllas. Det är inget skämt. Just nu verkar set som att sju företag får pengar.

En regel är att affärsplanen ska öppet redovisas. En annan är att företaget, efter att ha fått pengarna, skall visa lönsamhet efter tre månader. Ni hittar hans blogg och villkoren här.

Den svenske Saab VD tror stenhårt på sin affärsplan. Ett problem kan vara att hans chef GM inte tror på den, inte heller regeringen. Saabs VD har dock stöd från Mona Sahlin var det nu är värt.

Många har redan börjat prata om att hitta ersättningsindustrier som också behöver pengar. Fram med affärsplanerna och sök pengar!

För ersättning blir det väl om man ska tro SvD som skriver:
Om det är någonting som med fog skulle kunna kallas oansvarigt vore det om staten började använda skattebetalarnas pengar som riskkapital i branscher där marken gungar betänkligt.

GP är inne på samma tanke och skriver:
Det är viktigt att regeringen satsar på Trollhättan. Men det finns inga skäl för regeringen att låta sig lockas in i GM:s fälla.

Mary på MinaModerataKarameller har också fastnat för att det är en fälla, men tycker att facket kan ta över Saab. En tanke som både Ohly och Sahlin skulle supporta. Mary skriver:
Statens kapital ska inte användas som riskkapital för utländska storägares misslyckanden. SAAB har inte gått bra på väldigt många år och statsminister Reinfeldt är tydlig och menar att bolagsdirektörerna i USA har gillrat en fälla och den ska man inte trampa i.

Vindkraft har nämnts som ett tillverkningsalternativ, men det finns flera. För er som har svårt att komma fram till en affärsidé finn här en lista på 999 st. Det är bara att sätt igång!

Uppdatering: Jag läste DN som tycker att regeringens inställning inger respekt. De skriver :
Extra insatser för Västsverige lär bli aktuella. Men alla sådana utgifter kan på sikt vändas och på nytt ge välstånd. Så blir det inte med bilar som byggs utan att kunna säljas. Och detta är grundproblemet med Saab: tillverkningen har inte varit lönsam på mycket länge. Och när ägaren GM med så lång bilindustriell erfarenhet inte ser någon framtid för märket finns det inga rimliga skäl att tro att svenska skattebetalare ska lyckas vända utvecklingen.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , ,

One Response to “Jag har hittat pengarna till Saab”

  1. Håller med. Maud har visat att hon är ett handlingskraftigt statsråd som står emot oppositionens pinsamma hycklande angrepp. Länge leve nuvarande regeringen

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>