Var det någon som trodde att teknikutvecklingen skulle stanna av? Trots att musikbranschen terroriserar sina kunder. Några vill tydligen stänga Internet helt. Synd när nu skatteverket har börjat med deklarationer på nätet.

Inom parentes tycker jag det är konstigt att STIM pengar betalas när en skiva spelas i radion. Det är ju musikbranschens sätt att få unga att köpa skivor. Istället för STIM borde branschen betala reklampeng till radion.

IPRED lagen gäller nu och antipiratbyrån gnuggar händerna. Vad händer? Jo Pirate Bay startar en anonym länk, Ipredator, ut på nätet. Emma föreslår helt öppna nät:

Så jag tänker öppna upp mitt Internet för vem som helst inom räckhåll. Jag tänkte kalla mitt öppna nätverk för Ipredia.

Rick Falkvinge hakar på och skriver:

För det första har politikerna misslyckats med att hålla Internet öppet. Men det är faktiskt ingenting som vi behöver politikerna till. Vi kan bygga kunskapssamhället själva; det krävs inte speciellt många av oss för att se till att det finns trådlöst, öppet, fritt och anonymt nätverk överallt i stadskärnorna. Därför börjar jag direkt idag.

Vi har bara sett början. Politikerna har varit inne och kladdat med resultat att många blir anonyma. Effekten av detta att det blir svårare att se vad som händer på nätet och därmed svårare för polisen att jaga de verkligt kriminella.

Om nätet inte blir anonymt så blir det som Isobel är rädd för:

Nätet delas upp i många mindre enheter, dit bara betrodda har tillträde. För den utan rätt kontakter blir det inte mycket mer än aftonbladet.se kvar.
Kanske är det också syftet. Den stora massan ska tvingas att åter bli snälla, lydiga konsumenter av det som någon med pengar och inflytande vill att vi ska se. Internets frigörande potential dämpas.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , ,

One Response to “Internet efter 1:a april”

Trackbacks/Pingbacks

  1. April, april din dumma sill, jag kan stämma dig på vad jag vill! « Piratpartisten

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>