Nya jobb kommer från växande företag. Alltså från idag små och mellanstora företag som vågar växa. Politikerna, och inte minst de rödgröna, verkar vilja satsa på skattefinansierade jobb inklusive utbildning. Någon måste dock betala om nu inte Mona Sahlin har en sedelpress i källaren.

De som betalar är 2,5 miljoner som jobbar i företag. För att orka försörja de andra 6,5 miljoner måste företagen växa. Tyvärr finns inte ett ord om detta i de rödgrönas förslag. SvD skriver: Några förslag som ökar jobbtillväxten syns heller inte till i plattformen. Däremot ett par som är direkt skadliga. Alliansen har inte heller varit bra på detta men där finns åtminstone Centerpartiet som hela tiden väcker frågan.

Inom de rödgröna finns Ohly som strävar mot helt andra mål. Vilka håller han tyst om tillsvidare men inte är det att företag ska kunna öka sina vinster och därmed våga växa. Varför LO så starkt förespråkar att Ohly ska ha ett så stort inflytande är en gåta för mig om man inte därmed inser att LO har slutat att vara en fackförening. DN skriver: Kjell-Olof Feldt och näringsministern Björn Rosengren att Socialdemokraterna vill bilda regering med Väns­terpartiet, ett parti som fortfarande inte gjort upp med sitt kommunistiska förflutna.

Att socialdemokratin har förlorat genom att samarbeta med Ohly är uppenbart. Det är syd därför att oppositionen blir därmed så världsfrånvänd. Till och med Aftonbladet skriver: Därför var det roligt att höra Peter Eriksson betona industripolitiken. Han lät som en klassisk socialdemokrat, vilket torde glädja de i dag lite vilsna kärnväljarna inom socialdemokratin.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , ,

One Response to “Inte ett ord om växande företag”

  1. Du måste vara obotlig optimist som trodde (?) att vänsterkoalitionen skulle komma med något tillväxtskapande/jobbskapande. Jag hoppas vid gud att alliansen vinner valet.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>