Inget är så bra att det inte kan bli bättre. Så och Alliansen men då behövs det någon som vågar och kan kritisera och föreslå förbättringar. Juholt började bra med sin retorik men är förbrukad. Ideligen självmål har gjort att ingen längre lyssnar eller tar honom på allvar.

Vänsterns nye partiledare skulle kunna vara ett alternativ om Sjöstedt blir vald. Han har en pragmatisk inställning och utgår ifrån dagens läge, fast å andra sidan är kampen mott socialdemokraterna viktigare för Vänstern.

Miljöpartiet då? Språkrören har inte direkt gjort några avtryck än. Kanske har de svårt att se möjligheterna. Synd för partiet har väljare som för det mesta vill att vi alla ska ha det bra. Andelen som vill tillbaka till stenåldern är försumbar. Problemet är bara att språkrören måste kunna kompromissa om man som opposition ska kunna vrida saker till det bättre.

Inte direkt hoppfullt alltså. Återstår bara att Alliansen måste börja driva egen opposition. Våga tala om vad som kan bli bättre. Våga starta upp nya linjer som sparlinje, företagslinje etc.

Tyvärr verkar Alliansen vara nöjd med läget och hoppas att socialdemokraterna fortsätter att ge Juholt sitt stöd som är en säker valmaskin åt Alliansen. Återstår då bara att rädda Kd vilket kan göras med stödröster eller valsamverkan.

Själv hoppas jag att oppositionen skärper sig och ger Alliansen en match. Det skulle Sverige tjäna på. Inte minst nu när Sverige måste visa fot i EU.

DN, SvD, AB, Folkbladet, Moberg

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>