De flesta nickar instämmande när Anders Borg pratar om ansvar. Alliansregeringen har sköts sig bra och får betalt för detta när vi nu möter nya svårigheter i omvärlden.

I sak har oppositionen inte så mycket att komma med så länge som de tror att politiker alltid vet bäst. Senast ut är sossarnas förslag om att om bara politikerna får sköta ruljangsen så kommer bostadsfrågorna att lösas på direkten. Veronica Palm förespråkar alltid att politikerna vet bäst vare sig det är frågan om skola, vård och numera även bostad. Juholt håller med i SvD Brännpunkt.

Så där har Reinfeldt inget att frukta. Däremot lutar sig moderaterna så mycket mot ansvar att visionerna bleknar. Man får även intrycket att förståelsen för välmående företag är satt på undantag. Så även om sakfrågorna är oproblematiska är avsaknad av vision och företagsförståelse ett problem för regeringen och dess framtid.

DN, SvD, AB,

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , ,

One Response to “I sak har Alliansregeringen inget att frukta”

Trackbacks/Pingbacks

  1. En chefspappas vardag… » Nya studenter i stan, både på gott och ont!

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>