Miljöpartiet funderar på hur Kubas jordbruk kan införas i Sverige. Jan Lindholm (MP) studerar på ort och ställe det ekologiska jordbruket i Kuba.

De använder oxar istället för traktorer och får så att säga gödslingen på köpet. Mjölk direkt till konsument utan pastörisering och statsägda kolonilotter för grönsaksodling är andra förslag från Kuba. Maria Eriksson på SvD är kritisk.

Bortsett från Maria Wetterstrand verkar det finnas många drömmare inom partiet. MP borde sansa sig och inse att de välutbildade unga kvinnor som idag röstar på MP snabbt kan växla kurs när de inser att deras vardag inte kommer att bli lätt om MP får styra.

Vi är snabba att fördöma Sverigedemokraterna och att de inte ska få komma till skolor och propagera för sin sak. Samma sak borde gälla för miljöpartiets som avskyr Europa och världen, med undantag för Kuba tydligen, och helst av allt vill isolera Sverige.

DN skriver: Att gränsen för det praktiskt hanterliga alltid skulle gå just vid Sverigedemokraterna saknar all trovärdighet.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , ,

5 Responses to “I MPs jordbrukspolitik är det oxar och hacka som gäller”

 1. Krister Nässén
  mars 19th, 2010 at 17:11

  Miljöpartisterna kanske får besöka några moderata valstugor i kommande valrörelse och lära sig att bli lite mer vidsynta mot omvärlden. Eller kanske ett studiebesök i ödmjukhetens hemort Vellinge?

 2. ”MP borde sansa sig och inse att de välutbildade unga kvinnor som idag röstar på MP snabbt kan växla kurs när de inser att deras vardag inte kommer att bli lätt om MP får styra.”

  Skillnaden mellan mp och andra partier är att dessa ”välutbildade unga kvinnor” kommer att påverka mp politik genom att mp har stora drag av intern direktdemorkati, ta slopandet av EU-utträdet som exempel där medlemmarna själva valde. Maria Wetterstrand är nog bara det första exemplet på att dessa välutbildade unga kvinnor påverkar partiet i en mer pragmatisk riktning.

  Du borde snarare fundera på varför så många av dessa välutbildade unga kvinnor (och män som mig) upprörs över matfusket och vill veta var och hur maten produceras? Vi som själva, i liberal anda, väljer att köpa ekologiskt för att det är gott och betalar vad det kostar…

 3. Den delen av MP som inte gillar matfusk sympatiserar jag med liksom andra vettiga miljöförslag. Problemet med MP är att de dels rör sig mer mot ett socialistiskt samhälle dels att de mer eller mindre vill isolera Sverige.

  Satsa på bilfabriker men förbjud bilkörning är kanske ett misstag i hastigheten, men den med Ohly sammanfallande företagsfientliga inställningen är oroväckande.

 4. Krister Nässén
  mars 20th, 2010 at 17:53

  Tharand: Borgerligheten är nog ganska desperat över miljöpartiets framgångar. Det är i alla fall mitt intryck när jag läser exempelvis Svenska Dagbladets ledarsida, liksom blogginlägget här som kopplar samman miljöpartiet och Sverigedemokraterna.

  När det gäller borgerligheten och miljön vill jag rekommendera följande blogginlägg (han som skrivit är inte bara en tyckare utan professor i zoologisk ekologi):

  http://biologyandpolitics.blog.....rerar.html

Trackbacks/Pingbacks

 1. Mona Sahlins stil förgör henne

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>