LO:s ordförande Wanja Lundby-Wedin säger att hon inte förstått hur stor ersättning AMF-vd:n Christer Elmehagen fått. Vi tappar snart räkningen på alla hycklares ansikten. Senast i raden är det Robinsson-Janne som ogillar oskäliga hyror och Lo-chefen Wanja Lundby-Wedin som ogillar bonusar och höga löner. Wanja Lundby-Wedin som känner sig grundlurad kan nu snart själv njuta av en hög pension.

När Wallenberg ger sina chefer hög lön är det med avsikten att de ska öka hans förmögenhet. Om bonusar och hög lön gör detta är det ju hans ensak. Men i Wanjas fall har hon ingen aning om varför hennes chefer har fina förmåner. För en hygglig peng sitter hon och sover under alla styrelsemöten under femton år!

Jag har tidigare frågat mig vad LO står för. Är det politisk organisation eller en facklig eller en företagsägare. Fackligt skulle man nå större framgångar med att flirta med regeringen än med den industrifientliga falangen inom de rödgröna. Inom LO finns dock Kommunal som anser att politik går före medlemmarnas intressen. Pappers och Metall har börjat fundera men LO-toppen jobbar politiskt och uppenbarligen med att berika sig själva.

Kommentarerna är inte nådiga. SvD tycker att Wanja Lundby-Wedin ska avgå. Stig Malm fick göra det för motsvarande situation. Till och med Göran Greider på Dala-Demokraten tycker att LO har gjort bort sig. Sydsvenskan skriver:

Moral är knepigt. Det kan bli så mycket moral att den blir dubbel. LO:s ordförande Wanja Lundby-Wedin har på första maj ondgjort sig över direktörernas bonusar. I TV har hon talat om VD:ars ”hutlösa” ersättningar, löner bortom ”någon rim och reson”. Och igår, igen, rikoschetterade LO-basens ord rakt mot henne själv.

Att leva som man lär är inte lätt. LO borde återgå till att vara en organisation som företräder sina medlemmar och inte en organisation som företräder en politisk inriktning. Tänk på att arbetarna i Sovjetunionen inte hade det bättre än i liberalt styrda länder.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>