Rättegången är slut. Ipredlagen är antagen. Bonnier och övrig upplevelseindustri ligger i startgroparna att kika in i våra datorer med förhoppning att kunna skicka ut lite hotelser.

Hur skyddar man sig. Många har trådlöst hemma. Många kör okrypterat. Spana in själv hur många nätverk som finns i er omgivning. Jag har tidigare varnat för att med hjälpa virus kan man sätta dit vem man vill. Tur att man inte är sådan, men jag litar inte på alla utanför.

Första steget är att kryptera nätverket. Var försiktig med mail. De dansar okrypterade i sfären. FRA kommer att se dem och säkert också upplevelseindustrin som nu har befogenheter som poliser.

Vill man var anonym finns tillägg till Firefox (Foxyproxy) som genom en proxyserver plockar bort din IP-adress. Det finns också flera nätverk som är anonyma. Tor är ett av dem.

Det kanske inte vore så dumt om Piratpartiet hade lite utbildning för oss om hur vi bör skydda oss mot upplevelseindustrin. Anna Troberg har startat en Facebook-grupp: ”Kreativa pirater”: Det är en grupp för alla kreativa pirater (och de som stödjer dem), det vill säga skapande människor som inte får andnöd av tanken på att deras verk fildelas eller sprids mellan människor på andra sätt.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , , ,

5 Responses to “Hur skyddar man sig mot Ipred?”

 1. Att kryptera nätverket hjälper ingenting – tvärtom. All WLAN-kryptering är redan krackad, så det enda det innebär är att du får svårare att hävda att någon annan kan ha använt ditt nät.

 2. Jag tror att bästa försvaret mot IPRED är det omvända. Att inte skydda sitt trådlösa nätverk. När de inte kan bevisa vem som laddat ned annat än genom att släpa in din dator och genomsöka den på plats i rättegångssalen är jag mycket tveksam till att någon domare eller nämndeman vid sina sinnes fulla bruk skulle kunna dömma dig.

  Förutsat att Industrin nu väljer ut dig som en av tusen att stämma när du river deras kravbrev (som det i sin tur bara var en på tusen att du fick från början).

  Nåja om det går så långt skall jag fan belåna mig över öronen med dyra advokater och överklaga tills jag storknar. De betalar ju endå kostnaderna om man vinner, och annars kommer man likväl bli urfattig så lika bra ta i så hårt man orkar :P

  Skulle dock vara kul om man kunde köra proxy via Henrik Ponténs nätverk så hans IP syns ^^ Eller kanske gräva ned en trådlös accesspoint i hans trädgård på natten som halva svenska folket maskerar sin IP till? :D
  Jag är ju inte så tekniskt insatt men om nått sånt funkar så skulle det va ballt :P

 3. Problemet är väl att det är ägaren som straffas inte den som gjort det om jag har fattat rätt.

 4. OneSwarm är programmet ni efterlyser, krypterad fildelning när den är som bäst! Ni delar bara ut till era vänner. Ingen tjallar, ingen avlyssnar. Därefter delar deras vänner ut till sina vänner osv… Vill du ha en fil söker du på den och den söker i vännens vännens vännens dator och laddar hem den den vägen.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Om att skydda sig i Internetvärlden

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>