Den frågan klarade inte Mona Sahlin att svara på i gårdagens duell. Hur ska höjda arbetsgivaravgifter, höjd kilometerskatt och höjda bensinskatter generera fler jobb inom den privata sektorn är en berättigad fråga som besvarades med att skatter ska minska klyftorna!

Det är Goddag Yxskaft och generande dåligt. För Mona Sahlin, Wetterstrand och Ohly är det viktigare att ge bidrag än att ordna jobb. En ensamstående mamma fick rådet av Sahlin att lita på de rödgrönas bidrag. Att kunna leva på sin lön finns tydligen inte på kartan hos Sahlin & Co.

Häromdagen sa de rödgröna genom miljöpartiet att fastighetsskatten som de rödgröna föreslår kan betalas genom att sälja huset!

Fredrik Reinfeldt ville istället sänka skatterna så att det går att leva på sin lön. Han lovade inga skattehöjningar. Han lovade också att kvaliteten inom vård, skola och omsorg ska förbättras.

Det är svårt att ta Mona Sahlin på allvar. Hon använder ett språk som är nedlåtande och beskriver saker i så allmänna termer att det blir intetsägande. Vänsterns överbudspolitik börjar dessutom likna Grekernas lättsinne inför ekonomin. 6 timmars dag med bibehållen lön kräver prisökningar med 33% om verksamheterna ska ha kvar samma lönsamhet!

SvD, DN, Aftonbladet, Expressen

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , ,

One Response to “Hur ska skattehöjningar ge fler privata jobb?”

  1. Alliansen har gödlat och gödslat med bidrag till arbetsgivare,jobbcoacher,rekryteringsbolag men hur många har fått jobb?
    Just nu håller de på med att bygga dagcentran där Fas 3:are ska skriva tystnadsplikt och jobba under devisen ” om du visar framfötterna kan du få jobb”
    Men var är jobben då som ska få flera att komma in i samhället och få jobbskatteavdrag?
    Vad ska den ensamstående mamman leva på om hon är arbetslös?
    År inte soc. bidrag också bidrag från staten?

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>