Vänstern är alltid  snabb att fördöma USA. Oftast använder man en retorik som innehåller ordet demokrati. Men för Syrien, där folk dör därför att en diktator är rädd att förlora makten, är det helt tyst från Vänstern. Kan det bero på att det nu är Ryssland och inte USA som kommer till Syriens försvar?

Ryssland , Kina och Kuba har varit och tydligen är Vänsterns mönstersamhällen som aldrig får kritiseras. Därför undrar man vad som menas med demokrati inom Vänstern.

DN, SvD, AB

Läs även andra intressanta åsikter om , , ,

No related posts.

Tags: , , ,

2 Responses to “Hur är det med demokratin inom Vänstern?”

 1. Man kan ju undra hur reaktionen bland svenska vänsterintellektuella varit om det var Israel som hade dödat motsvarande antal syrier?

 2. Gunnar, är det svårt att räkna ut det själv?

  Det är inte så svårt att fördöma USA och deras handlingar, det händer ganska ofta att de bryter mot internationell lag och ibland så ser man ett eller annat fängelse där de öppet deklarerar att tortyr är en förhörs-metod som de använder sig av.

  Det är nog mer av den orsaken som partiska vänstervridna människor snabbt fördömer USA och inte på grund av att de är ”avundsjuka på deras frihet” och annat trams.

  Är det inte konstigt att folk blir misstänksamma mot USA när de deklarerar att de ska införa demokrati i ett land med hjälp av bomber.
  De har ju inte lyckats så bra rent historiskt med detta, fast där kanske vi skiljer oss, du ser säkert Irak, Vietnam, Kosovo, Syd-Latin Amerika, Afghanistan, Libyen som lyckade demokratiprojekt som stärkt USA ställning i världen (och deras egna ekonomi..).

  Och ja, jag skulle hellre bo I USA än alla de andra länder som nämner, jänkare är de trevligaste människorna på jorden och de riskerar inte att bli bombade tillbaka till stenåldern i närtid.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>