Onekligen ett konstigt resultat vi fick igår från forskningen. Sammanfattningen var att det saknas forskning på området. Ändå kan man säga att det inte finns några forskningsresultat som visar att privata aktörer inom vård och skola skulle vara bättre för oss medborgare. Allt med en underton av att privata alternativ är av ondo.

Självklart finns det inga forskningsresultat om det saknas forskning på området. I och med detta gäller också omvändningen. Alltså att det finns inga forskningsresultat som visar att offentlig vård och skola är bättre än privatägda dito!!

Forskarna är i klorna på politiker och säger vad som helst bara de får mer pengar, eller? Forskningsresultat verkar vara en beställningsvara. Det finns fler bevis på detta. Sorgliga bevis.

De stackare som drabbats av kronisk borrelia möts i Sverige av beskedet att det inte finns några forskningsresultat som visar att kronisk borrelia finns. Men som sagt omvändningen gäller också. Patienter får idag åka till Tyskland där de får veta att de av svenska läkare klassade som ALS eller Parkinsonpatienter i själva verket fått kronisk borrelia men eftersom att det inte finns några forskningsresultat som visar att kronisk borrelia finns får man ingen hjälp mot detta i Sverige utan hjälpen får patienten söka i Tyskland för egna pengar. Och hjälpen hjälper, de blir friska!!

Forskningsresultat i Sverige ska tas med en nypa salt. Frågor man bör ställa sig är vem har beställt, vem betalar och inte minst hur många politiker är involverade i processen?

DN, SvD, Alliansfritt, DHE, Böhlmark, Moberg

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , ,

One Response to “Hur många forskningsresultat är beställda?”

  1. intressant detta! skriver just nu en B-uppsats om arbetslöshet och känner att mycket av den statistik jag tar del av från SCB är en beställningsvara av regeringen för att legitimera politiska beslut.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>