Det är som om politiker ibland är tondöva. Eller är det vi själva som inte förstår att resurser inte bildas av sig självt. Att staten inte kan trycka upp nya pengar eller låna till vansinne förstår vi nog men att resurser skapas ur växande företag förstår vi sämre.

Debatterna blir konstiga. Arbetslinje eller bidragslinje i all ära men var kommer jobben eller resurserna ifrån? Inga valfrågor sägs det, vilket är ännu konstigare.

Någon gång tror vi att politikerna blir mindre döva och lyssnar. Anders Linder i SvD gör ett nytt försök idag. Även om Alliansen vinner jobbduellen måste jobben skapas någonstans. Ohly kontrar snabbt med flera offentlighetsanställda, men det är ju enbart en variant till trycka nya pengar.

DN vill gå ännu längre och försöker slå ett slag för att Europa behöver en bättre tillväxtstrategi. Förvisso är det så, men man får intrycket att DN har släppt hoppet om att Sverige på egen hand kan ska fixa en tillväxtekonomi med blomstrande och växande företag.

Även det nya Piratpartiet med alla sina unga och många arbetslösa ungdomar är fullständigt ointresserad av hur jobb skapas. Rick Falkvinge är mer bekymrad över att Beatrice Ask i sin avsky för sexförbrytare fällde några regelvidriga kommentarer. Förmodligen ville ha ge igen för IPRED och FRA, vilket jag kan hålla med om, men det är ändå bottennivå på debatt.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , , ,

4 Responses to “Hur länge ska man behöva tjata på poitiker”

 1. Politiker är som stenstatyer.

  Du msåte knacka in med mejsel och hammare i skallen på dem.

 2. Nog har Rick skrivit visionärt om jobben:

  http://rickfalkvinge.se/2010/0.....r-kunskap/

  Kanske inte så specifierat som önskas men å andra sidan ska politikerna skapa och debattera förutsättningarna för jobbskapande, inte peka med hela handen på exakt hur det ska göras…

 3. Svar till PMyran: Det är många vackra ord och det mesta kan de flesta hålla med om. Rick Falkvinge skriver: Piratpartiet bygger ett helhetssamhälle där människans kunskap står i fokus.
  Självklart måste kunskap finnas där. Problemet är när vi går från kunskap till kommersiellisering. Få företag har växt sedan 70-talet. Resultatet är att få jobb skapas vilket ungdomen får kännas vid.
  Kunskap är bra men vad är den värd om man tvingas vara arbetslös?

 4. Politiker är som duvor: När de är nere äter de från våra händer. När de är kommit upp, så skiter de på os.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>