Säg det som vet men skuldbergen i vissa länder är skyhöga. Det är med viss förundran som man hör att de rödgröna vill spendera ännu mer under socialismens fana.

Är det ingen som kan lära socialister ekonomi. Det började med Ylva Thörn som på fullt allvar föreslog att att inga jobb får försvinna från kommunerna för då minskar skatteintäkterna. Denna Ebberöds bank ser vi nu i PIGS-länderna, alla socialistiska.

Andreas Cervenka skriver om skuldberget i SvD och E24. Han skriver:

Den tredje och enligt de flesta ekonomer bästa utvägen är rejäla skattehöjningar kombinerat med kraftigt minskade utgifter och bantade förmåner.

Men det handlar om en sanering så tuff att Göran Perssons hårda 90-talsbudgetar framstår som sockervadd. Frågan är vilken EU-politiker som harklar sig och slänger upp den lilla handgranaten på bordet vid nästa toppmöte?

Politiskt självmord, anyone?

Har Mona Sahlin det modet mån tro eller blir det Ohlys drömmar om att staten klarar allt som gäller. Snabbt är då glömt att det är staterna som försatt oss i knipan.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , ,

No related posts.

Tags: , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>