Nu är det fastslaget. Fildelning är farligare för samhället än våldtäkter eller hot,rån eller kanske t.o.m. mord. Rättssäkerheten har fått sig en känga. Att hovrätten inte kan räkna, som Mary Jensen påpekar, är riktigt pinsamt. Att hovrätten undantar Google (SvD), som har minst lika många länkar som Pirate Bay, är också pinsamt.

Motivet för Googles undantag är tydligen samhällsnytta. Det innebär alltså att om en kriminell efter ett rån skänker 75 % av rånet till samhällsnyttig verksamhet så undantas man från straff!!

Hur har det kunnat bli så här?  Piratpartiet har svaret och skriver: I slutändan är det här politikernas fel, säger Falkvinge. De har misslyckats med att anpassa lagstiftningen till nästa generations samhälle och jobb, och nu är det vi medborgare som får betala priset när särintressen regerar. Vi måste byta ut dagens politiker.

Det är kanske så att vår justitieminister Beatrice Ask borde ta sig en funderare. På sin sida skriver hon: Människor ska känna att rättsväsendet finns nära dem och finns till för dem, att lagar och regler är rimliga och relevanta och att rättsväsendet fungerar effektivt och rättssäkert.

Snacka om att leva i verkligheten. Därtill ska man lägga hennes kampanj för total övervakning av alla medborgare i hennes rike.

Jag måste denna gång hålla med Alltid Rött som skriver:

Uppriktigt sagt så tycker jag det är märkligt att man börjar döma ut verktyg, som går att använda både lagligt och olagligt, som klandervärda. Det går att jämföra med en cd/dvd-brännare, som följer med i princip vartenda dator som  görs sen många år tillbaka.

Jag vet inte om jag vågar erkänna att jag har en kofot hemma. Jag har svårt att bedöma hur samhällsnyttig jag är.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>