Ensamstående mammor har det svårt och behöver hjälp det har vi förstått. Varför vi har så många ensamstående mammor är en fråga man borde ställa, men å andra sidan är det ju knappast barnens fel. Barn bör ha samma möjligheter även om familjen är fattig.

Öka bidragen, skapa fler jobb, lita på oss är ryggmärgssvaren från politiker. Visst det är säkert bra men de politiker som skriker högst värnar nog mer om sin väljarkår än om de fattiga mammorna. En annan fråga man måste ställa är: vart har alla ensamstående pappor tagit vägen?

Fler jobb behövs alltså för både mammor och pappor, ja för oss alla. När får vi se en “företagslinje” som skapar jobb? Politikerna tvekar eftersom det skulle kunna göra företagare rika, vilket är en dödssynd i Sverige. En företagslinje skulle dock ge fattiga barns föräldrar en möjlighet att leva ett anständigt liv och på sikt kunna lyfta sig ur fattigdomen.

Den andra linjen med ökade bidrag skulle för evigt pränta fattig på dessa barns pannor. Så fler jobb skulle med säkert hjälpa dessa ensamstående mammor kombinerat med högre underhållsbidrag och riktade barnbidrag. Det senare med hjälp av en utsedd god man.

DN, SvD, AB

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>