Hur många gånger har vi inte hört politiker prata sig varm över småföretagen utan att egentligen menat något. De vill snarare få egen uppmärksamhet än att få oss att inse att framtiden ligger hos dem.

Sofia Nerbrand uppmärksammar dock småföretagarna i dagens SvDs ledarsida:

Men de uppmärksammas inte som de borde. De har ingen stark intresseförening med lyskraftiga företrädare. De har inga ombudsmän i arbetstagarkläder i tv-studiorna. Och framför allt syns inte alla de som de inte anställer på grund av lagar, skatter och andra pålagor. Inte heller syns de lågavlönade timmar som företagarna lägger ner efter stängningsdags för att få ekvationen att gå ihop.

När storföretagen som Volvo och Saab behöver uppmärksamhet, som nu i varslens tid, ställer alla upp, men vem pratar för de små? Socialdemokrater och kommunister vill helst bara ha stora företag. LO och Folksam understödjer kan vi konstatera. Moderater lutar sig mot Näringslivet, där de stora bestämmer. Företagarna når inte fram. De pratar men har inget stöd för sina åsikter.

Sofia har gått utmed sin gata och tittat in hos de små affärsidkarna och skriver:

Bakom varje skyltfönster finns en entreprenör, som lägger ner sin själ, kapital och i stort sett all sin vakna tid på att kunna erbjuda allt detta fantastiska. Han har inte någon arbetsgivare som tar hand om affärerna under semestern eller föräldraledigheten. Hon har inte någon annan som genererar lönen. Det finns inte någon annan som håller reda på regler och skatter. Ändå dristar sig några att anställa, och ta ”arbetsgivaransvar” för andra människor.

Nu är det dags att gå från ord till handling. Småföretagen är vår framtid. Allas vår framtid även för invandrare i Rinkeby och Rosengård. Det är dags för politikerna att ta tag i småföretagarfrågan. Inse att facken vill ha makt och där har småföretagen ingen plats. Inse att småföretagare inte är kriminella. Inse att småföretagen skapar välstånd.

Marios Blogg har kommenterat artikeln. Han tycker Sofia överreagerar. Vi tycker ju alla om småföretagare menar Mario. Men det är just denna lite passiva inställning som gör det så svårt för småföretagare.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , ,

No related posts.

Tags: , , , ,

One Response to “Har småföretagen någon plats i politikernas hjärta?”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Företagarna ryter till småföretagen

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>