Tittade på KG i går och blev konfunderad över Mona Sahlin. Spontant tror jag att det svårt att hitta en överenskommelse, vad det än är, med henne. Jag fick för mig att hon framför, med lindade ord, vad andra tycker i frågorna. Överenskommelser måste alltså göras med de som står bakom Mona Sahlin vilka de nu är. Det är synd därför överenskommelser skulle behövas. Aftonbladet pekar på pensionen men även inom energi skulle blocköverskridande överenskommelser behövas.

Hon framför just nu de frågor, som strategerna tror leder till vinst i valet; nej till kärnkraft, kritiker till EU, bättre sjukvård och mer pengar till pensionärerna. Hur allt ska det nya ska se ut ska man prata ihop sig i det rödgröna gänget.

Eftersom Mona Sahlin är kommunikatör och inte idédrivare blir allt lite luddigt. Ta kärnkraften. Det finns bara en väg, säger hon trots att många forskare inte alls är så bergsäkra om vad som påverkar klimatet, som jag skrev om igår när jag refererade till IVAs klimatdebatt.

Retoriken kräver överdrifter. Carl Hamilton går längre och beskyller Mona för osanningar.

Barsebäcksreaktorerna stängdes 1999 och 2005. Deras sammanlagda produktion när den var som störst var 9 TWh/år. Sahlin påstår alltså att produktionen av förnybar el ökade med 9 TWh/år efter, eller i samband med, Barsebäckreaktorernas nedläggning. Det är helt fel.
Produktionen av förnybar el – i huvudsak vattenkraft – minskade istället, och var större år 2000 än den var år 2007. Maximum nåddes år 2001.

Lägg också till att jordens befolkningsökning dubbleras vart 50:e år så inser alla, som motsätter sig barnbegränsning, att energibehoven är ofantliga.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , ,

5 Responses to “Har Mona Sahlin några egna idéer?”

 1. Ännu intressantare tycker jag är det faktum att (s) och (v)traditionella väljarbas finns inom yrken som är beroende av energi.

  Metallsmälteri lägger ned för att kraftförsörjningen från vind är för oplitlig

  1500 jobb kan försvinna i och med stängningen av Wylfa

  Att Mona sedan får energipolitiken från Peter Eriksson som använder glädjekalkylen ERENE-rapporten (som vid granskning visat sig vara helt oralistisk) gör hennes chanser att ro hem valet ännu sämre.

  /Micke, medlem i nätverket Nuclear Power Yes Please

 2. Man blir förvånad över att så många arbetare inte inser vad som håller på att hända.

 3. Mona Salin lever i en drömvärld, har inga egentliga åsikter om någonting, utan flyter med och framför det hon hört, som hon tycker låter bra. Men med hennes bakgrund, hon har inte haft ett jobb utanför politiken, inga studier har hon heller presterat vad jag känner till,
  så man kann inte vänta allt för mycket av henne.

 4. Visst har Mona Sahlin egna ideer.

  Hon upplyser om att karnkraften inte behover fornyas.

  LO: Har Sahlin hemlig info om energin?

  LO:s Irene Wennemo talar klarspråk om Mona Sahlins energipolitik i en artikel i dagens Sydöstran. Wennemo noterar att S-ledaren sagt att det inte behövs några nya reaktorer, eftersom kärnkraften kan ersättas med förnybar energi. ”Det är svårt att förstå hur hon menar”, skriver Wennemo. ”Dagens teknik kommer att stå för den absoluta huvuddelen av elen som produceras också om trettio år.”

  Mona Sahlin ar den enda energiexpert som har avvikande uppfattning

 5. Klimatförnekare kallas de som vill ha bättre beslutsunderlag, se mitt inlägg Klimatfrågan är knäpp.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>