De liknar mer och mer de gamla gråsossegänget som tyckte att allt är bra som det är. De gamle hade parollen “höj skatten”, de nye säger “höj jobbskatteavdraget”. I övrigt finns inga visioner varken hos de gamle eller nye.

Visst kan man som Anders Linder på SvD bli förtvivlad. Riktigt sjuka oroar sig för försämrad trygghet, arbetsföra oroar sig för brist på jobb, så bara där finns mycket att göra. Statsministerns tal om årets utmaningar rör skolan. Det låter tryggt. Björklund och inte minst serien 9A har visat resultatet av de gamla sossarnas skolpolitik ,som man nu bill ändra på. Bra, men det räcker inte om man vill skapa nya jobb.

De nya gråsossarna lutar sig bekvämt bakåt i vetskap om att det inte finns något regeringsalternativ, precis som de gamle gjorde. För dagens alternativ med återgång till fuskmentaliteten inom bidragsvärlden eller skattefinansierade bidragsjobb lockar inga väljare. Spär man på med lite fastighetsskatt och mer “staten” är det godnatt.

Så vad behöver göras? Tvätta bort gråsossestämpeln genom att bi mer visionär, genom att skapa växande företag som skapar nya jobb, genom att premiera individuella framgångar, genom att tillåta folka att bli rika på arbete osv, osv..

Aftonbladet har nog också rätt i att jobbskatteavdraget kommer inte att lösa Europakrisen. Men att som Expressen låta KD bli det nya bidragspartiet är fel. Namnet är redan inmutat.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>