Bildt är i Davos. Det verkar vara ett spännande ställe just nu. På sin blogg skriver Bildt:

För ett år sedan här ägnade jag mig åtskilligt åt den då snabbt växande matkrisen. Om jag inte missminner mig sade jag att den annalkande matkrisen var ett större problem än den annalkande finanskrisen.

Sett i perspektivet av enbart 2009 var väl det knappast en riktig prognos – men inte därför att matkrisen inte är allvarlig. Jag tänker nu följa upp diskussionen och se hur prognoserna framöver ser ut.

Visst finanskrisen är viktig just nu, men vi får inte glömma mat och vattenkrisen. Det senare är mycket beroende på hur frihandelsavtalen går. Det gäller att odla grödorna där vi har mest vatten och inte tvärtom som vi till del gör idag.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>