I NEJ paradiset dröms det om förändringar trots att alla vet att det är inte så det fungerar. Inom socialdemokratin är makten det viktigaste därför är valet redan klart.

Det blir någon i trojkan Östros, Nuder eller Österberg. Tre personer med viss aktning som inte förändrar maktbalansen inom partiet.

Vad väljarna tycker är ointressant. Östros som inte gör någon människa glad eller Nuder med sitt arroganta köttberg eller Österberg som inte kan beskyllas som charmtroll är alla tre kandidater som passar in i strukturen. Själv tippar jag på Sven-Erik Österberg på grund av att han blir lättast att sälja in hos väljarna.

Många hoppas nu att socialdemokraterna ska ta chansen att positionera om sig men det vore allt för riskabelt för de sittande. SvD vill se en som säger JA, jag vill. Glöm det!  Aftonbladet vill ha ett öppet parti vilket säger det mesta om partiet idag. DN pekar på att S hoppas att damoffret klarar krisen.

Summa summarum blir att ingen tror egentligen på någon förändringsvilja hos socialdemokratin. Vänsterfalangens högborg Dala-Demokraten inser att en alltför stor markering mot vänster skulle innebära politiskt självmord satsar också på Österberg med Irene Wennemo som finansminister.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , ,

One Response to “Glöm förändring–valet är redan klart”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tänk om Österberg tackar nej!

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>