Vi går in i den värst kris på länge och våra politiker klarar inte av att diskutera vad som behöver göras utan att hamna i överdrifter eller affekt. Värst är Östros, eller gubben i lådan som hoppar upp och säger nej.

Anders Borg överdriver för att vi ska förstå att vi är i kris. Socialdemokraterna överdriver för att locka röster. DN ser allvarligt på frågan och tror att vår finansminister kommer att tvingas dela ut lite av statens pengar.

Och precis som hos amerikaner och tyskar fungerar minnet av den förra krisen hos oss svenskar. De förödda offentliga finanserna, skuldsättningen till ”finansvalpar i blanka kostymer” och nedskärningarna i de sociala trygghetssystemen, inget av detta vill vi vara med om igen. Därför slår Anders Borgs tal om att värna de offentliga finanserna an, hittills.

Den Hälsosamme ekonomisten försöker utbilda oss genom att skriva:

Valet mellan underskott eller budgetdisciplin är därmed inte bara en enkel avvägning mellan kreditvärdighet och stimulanseffekt. Det är också en fråga om hur stora risker vi är beredda att ta som land. När osäkerheten är extremt stor måste finanspolitiken därför hållas så stram att Sverige under inga omständigheter passerar den punkt där landets kreditvärdighet börjar ifrågasättas.

Mitt i allt detta väljer socialdemokrater och LO att strejka enligt DN. Vi har lärt oss att hyckleri finns. Nu har även girigheten fått ett nytt ansikte. Byggnads Hans Tilly , självklart med sossarnas stöd, sa upp avtalen för att i högkonjunkturen få ut lite mer och eftersom man har mer eller mindre monopol kan man strunta i kriser och andra bagateller. Det är ynkligt! Jag undrar vad hans pension är.

Att man inte tar krisen på allvar visas tydligt när de rödrönas rådslag föreslår åtgärder för att skapa jobb. Någonstans har de tappat att jobb är meningsfulla endast om det finns några som har behov av det som skapas genom jobb. Socialdemokraterna föreslår investeringar till jobb som är meningslösa i den meningen att ingen vill ha det som åstadkoms. Investeringar är fel ord, som Sanna Rayman SvD säger. Snarare är det en form av a-kassa med sysselsättning.

Med en dåres envishet säger jag satsa på de små och medelstora företagen!

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>