Att styras av socialaristokratin eller få välja själv, det är frågan. Arvid Falk tror sig ha svaret. Folk mår bättre om en pamp bestämmer verkar vara hans ledord. I bloggen skriver han att han är förfärad över att Rinkebys vårdcentral måste minska antal anställda.

Han glömmer naturligtvis att berätta att folket har valt andra läkare. Han kallar det ”högerkrafter”. Om folk får tänka och välja själva är det dåligt enligt sossarna och Arvid Falk. Om han därmed menar att vi ska lite på ”vänsterkrafterna” som i Södertälje blir jag rädd.

SvD är trots allt hoppfull. De tror att valfriheten kommer att segra även hos socialdemokrater, trots ihärdigt motstånd. På område efter område har socialdemokrater varit på defensiven. När ska partiet bli progressivt igen, som det var för mycket , mycket ,mycket länge sedan. Släng ut vänstern och miljöpartiet och börja jobba framåt!!

Facket är naturligtvis emot förändringar, som DN rapporterar. Fack värnar alltid om befintliga jobb och är mer njugga till nya jobb. Tänk om de (gäller även för Saab) för en gång skull kunde vara lite konstruktiva och istället för nej föreslå förbättringar och Saab fall stötta nyetableringar.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , ,

7 Responses to “Frihet att välja är för mycket för socialaristrokatin”

 1. Vilket svammelsvurium du serverar här Rolf! Vad menar du?

  Antalet patienter i Rinkeby som valt andra läkare 2008 är hela 56 stycken! Det motsvarar 0,5 % av antalet listade på Rinkeby vårdcentral.

  Samtidigt så har Rinkeby har varit tvungna att göra sig av med 17 anställda 2008. De var 36 styckan anställda 2007. Arbetsbelastningen har under 2008 ökat med hela 43,0%.

  Varför är det så att områden med med mindre behov av vård får mer resurser än områden med större vårdbehov? Förklara gärna det, Rolf!

  PS.

  Jag ser att du inte har läst ”Röda rummet”. Det är inte alla förunnat att vara orienterad i litteraturhistorien.

  DS….

 2. Om det är så att det finns bättre vård på annat håll står det ju var och en fritt att söka sig dit. Det är ju vitsen med fria val. Att vara tvingad till dålig vård vore hemskt. I sinom tid kommer nog även socialdemokrater att förstå detta.
  Uppsägning är aldrig roligt, men frågan är om facket tänker på sina medlemmar eller på patienterna.

  Att räkna antalet lästa klassiker ställer jag gärna upp på.

 3. Rolf!

  Du svarar inte på frågan! Varför det är så att områden med med mindre behov av vård får mer resurser än områden med större vårdbehov?

  Dessutom så far du med osanning när du påstår att patienterna på Rinkeby vårdcentral sökt sig till andra vårdcentraler.

  Finns det bättre vård på annat håll, Rolf? Och varför är den i så fall bättre?

 4. Indirekt försvarar du att vissa patienter får finna sig i att få sämre vård genom att tvinga dem till vårdinrättningar som lämnar sämre vård. Patienterna uppskattar att själva få välja den bästa vården. Om det visar sig att att populära vårdinriktningar inte räcker till är jag övertygad om att detta kommer att justeras vid nästa översyn.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Medborgarna gillar vårdval! « Kent Persson (m) blogg
 2. Varför är socialdemokratin rädd för valfrihet?
 3. Socialdemokraterna tänjer på sanningen

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>