Som ni vet tar jag mig an Håkan Larssons Fredagskväll. Igår blev det Purjobakad fiskfilé med ansjovisskum och rödgrönt fräs. Det lät gott och det var gott.

Ansjovissåsen var enastående god. Jag kunde knappt låta bli att smaka av. I och med den goda såsen gjorde det inte så mycket att jag inte fick tag i färsk fisk. Den upptinade torsken blev lite torr men som sagt det gjorde inget.

Jag använde mig av termometern som skulle visa 55 grader. Håkan hade skrivit att det skulle ta 30 min. Det blev snarare en timme. Å andra sidan behövde jag tiden eftersom jag fräste sockerärtorna och paprikan i en kastrull som också tog tid. Nog bättre att fräsa i stekpannan.

Att dricka till detta föreslog Håkan Larsson 5798 Couvent des Jacobins. En Bourgogne som var mycket god.

Till förrätt hade jag gjort en Gräslökspannacotta med lax efter ett recept jag hitta på nätet. Blev mycket uppskattat även om portionen blev lite stor.

Till efterrätt drack vi Moscatel de Setubal  8117 tillsammans med lyxglass. Om ni inte har drucket Moscatellen innan så gör det! Den är fantastiskt god.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>