Det är inte bara jag som blir mörkrädd om de rödgröna vinner. Göran Skytte har läst Ohlys senaste tal och blir förskräckt.

Det är kommunismen som skall rädda Sverige säger Ohly. Jag vet att sossarna tror att de kan hantera Ohly men denna gång sitter Ohly i regeringen och låter sig inte hunsas. Mona Sahlin pratar vackert men det är Ohly som har visionerna. Lägg därtill till att många miljöpartister sympatiserar med Ohly.

De rödgröna försöker skrämma med sverigedemokraterna men det är kommunisterna de borde se upp med eller har vänsterfalangen bland sossarna blivit så stor att det är kommunism med politiker och centralstyrning som gäller?

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , ,

5 Responses to “Förstår alla rödgröna väljare vad som händer när Ohly tar plats i regeringen?”

 1. I Norge sitter Lars Ohlys partikamrat som finansminister i den rödgröna regeringen som just blev omvald. Vad jag sett har den norska ekonomin INTE utvecklats sämre än den svenska. Snarare tvärtom.

  Jag är mycket mer rädd för vad Högern just nu gör mot sjuka, gamla, arbetslösa och föräldralediga med straffskatt än jag är för Lars Ohly. För att inte tala om den Ättestupalag som införts och som kommer att skicka stora grupper sjuka människor direkt till socialkontoret för att betala skattesänkningar för redan priviligierade.

 2. Så Sven tror alltså att om Ohly kommer in i regeringen så kommer Sverige bli rikt på olja? Eller hur hade Sven tänkt sig Norgeliknelsen?

 3. ”Det är kommunismen som skall rädda Sverige säger Ohly.”

  Jasså det säger han, när sa han det? Snacka skit går ju.

 4. Nej, jag tror inte att vi kommer att hitta olja. Vad jag vill säga, men vad tydligen en del inte begriper, är att en vänsterpartist som finansminister är ingen katastrof som Göran Skytte försöker hota med. Två av våra fem nordiska länder har just detta för tillfället(Norge och Island). I Norge blev dom omvalda och på Island fick dom träda till sedan den extrema marknadsekonomin och dess slipsnissar gjort konkurs.

  En annan av Göran Skyttes argument mot Lars Ohly var att han sagt att ”Regeringen straffar sjuka”. Men det är ju också just det man göra. Straffskatt för alla sjuka, gamla, föräldralediga och arbetslösa. Och nu en Ättestupalag som kommer att skicka många sjuka direkt till Socialkontoret för att söka försörjningsstöd.

  Att man sedan kallar det jobbskatteavdrag är ju bara för att man inte vågar säga det man verkligen tycker. Dvs att sjuka, gamla, arbetslösa och föräldralediga tjänar för mycket. Att sänka ersättningsnivåerna i alla försäkringarna men låta alla betala samma skatt hade ekonomiskt gett exakt samma effekt. Men det hade uppfattats som mer provokativt. Men hade ju också varit ärligare.

  Lars Ohly har helt enkelt rätt.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Vill du att Ohly ska bli finansminister? « Kent Persson (m) blogg

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>