Jobb åt alla blir en valfråga sägs det. Alliansen har en poäng med sin arbetslinje. Det har blivit mycket lönsamt att arbeta. Anders Borg gör stor sak över att de rödgröna vill ta bort dessa fördelar. Trots detta tror fler än tidigare att de rödgröna är bättre på att ordna jobb.

Allt bottnar i att varken alliansen eller de rödgröna verkar vilja skapa nya jobb utan bara fördela de jobb som finns. Nya jobb skulle skapas med en klar företagslinje. Det ska löna sig för företag att skapa jobb.

Arbetslinjen klarar sig inte utan jobb som SvD skriver. Att skapa jobb genom höjda skatter har också sin begränsning i ett högskatteland som Sverige.

Hur får man igång en företagslinje? Det borde partierna fundera på. Igår läste vi att till och med skatteverket tycker att skattereglerna för företagen är alldeles för krångliga. Kanske man skulle börja där. För sanningen är att med en företagslinje skulle du få ett jobb.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , ,

One Response to “Företagslinjen fixar ett jobb åt dig”

  1. Är det de där dagcentren som byggs upp nu där de somblir erbjudna jobb får skriva på tystnadsplikt och jobba under devisen ” om du visar framfötterna kan du få jobb”
    Givetvis får de bara behålla sina bidrag om försäkringskassan beviljar ersättning( de tar god tid på sig att fundera eftersom provjobbet är 3 mån och under denna tid ska de utvärera)
    Vem kan leva utan pengar så länge?
    Vad händer med de som inte orkar visa framfötterna?

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>