Bloggen Den hälsosamme ekonomisten tar upp en mycket intressant fråga:

Är det en tillfällighet att Anders Sundström gärna vill sätta sitt namn under en artikel som kallar regeringen cynisk? Cynismen består i att man föreslår en ett år lägre åldersgräns för EU-mopeder än vad EU kräver. Sakfrågan kan man naturligtvis diskutera. Det kan man även Anders Sundströms syften.

Det finns en viss oärlighet bland våra makthavande. Själv brukar jag fråga mig: Vem representerar han eller hon? Att Anders Sundström i sitt uttalande pratar för socialdemokraterna är väl ganska klart. Folksam tillhör rörelsen. Men vad säger alla försäkringstagare? Borde de inte ha en chef som pratar för dem?

Lika illa är det i LO toppen. Pratar de för de sin medlemmar eller för socialdemokraterna. En intressant fråga eftersom inte alla medlemmar röstar på sossarna. Det finns flera exempel på dubbel lojalitet. Det är ett otyg som man borde ta itu med. Plocka bort de chefer som inte är fullt ut lojal mot sin organisation.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , ,

No related posts.

Tags: , , , ,

2 Responses to “Folksam och Lo är inte lojala mot sina organisationer”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Har småföretagen någon plats i politikernas hjärta?
  2. Representerar LO sina medlemmar eller är LO toppen lakejer till Socialdemokraterna

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>